Esakallio

Esakallio Instagramissa Esakallio Facebookissa

pe 24.4.
klo 20.00 - 01.00

Perjantaitanssit: Yölintu ja Katja Karisukki & Fernanda

Perjantaitanssit: Yölintu ja Katja Karisukki & Fernanda

YÖLINTU

Yölintu kuuluu yhtyeisiin, joka on saavuttanut parikymmenvuotisen uransa aikana suosion, johon harva bändi yltää. Yölinnun keikkamäärät ovat vuosien saatossa hiponeet tähtitieteellisiä lukuja ja levytysrintamalla on satanut kultaa ja platinaa. Simo Silmun syvät tulkinnat ja yhtyeen soitanta ovat uineet suomaisten sydämiin ja yhtyeen kappaleet soivat estradeilla, tv:ssä, radioissa – koko kansan tuntemina hitteinä: Kaikki kohdallaan, Mahdunko maailmaas, TV:n kokoinen haitari, Tositarkoituksella, Liian suuri city, Haamukipua, Sitä saa mitä tilaa, Rakkaus on sininen, Tää on rankkaa, Mä putoan, Preussinpunaista, Haavoittumaton…

Yölinnun alkuhistoriasta mainittakoot, että Yölinnun perustivat vuonna 1992 veljekset Simo Silmu ja Matti Silmu. Yölintu lukeutuu Suomen menestyneimpiin yhtyeisiin, ja yhtyeen albumeja on myyty n. 400 000 kappaletta. Yhtye on julkaissut tähän mennessä lukuisia studioalbumeja, muutamia kokoelma-albumeja ja tietenkin kymmenittäin singlejä. Tuotantoon mahtuu myös Rauli ”Badding” Somerjoen kappaleista koostuvan albumi. Yölintu on pokannut tähän mennessä jo 8 kultalevyä, viisi platinaa ja yhden tuplaplatinalevyn. Yölinnun menestynein studioalbumi on vuoden 1998 Tositarkoituksella, jota on myyty lähes 96 000 kappaletta. Lisäksi Simo Silmu on julkaissut 3 sooloalbumia. Yölinnun uusin albumi kantaa nimeä Minne maailma kuljettaa.

Nämä siiveniskut ovat jo jättäneet jälkensä Suomi-iskelmän historiaan, ja edelleen Yölintu jatkaa edelleen vahvana liitoaan iskelmätaivaalla! Yölintu on nyt uudistanut keikkaohjelmistoaan ja mukaan on otettu alkuaikojen hittejä. – Haluamme tarjota yleisölle vieläkin paremmin tanssijalalle sopivaa musiikkia. Olemme palanneet vuosien taakse ja ottaneet mukaan kappaleita, joissa on mm. vahvaa haitaripoljentaa. Sehän se meidän valttikortti on musiikillisesti ja rytmillisesti ollut kautta aikojen, valottaa Yölintu.

KATJA & FERNANDA

Katja & Fernanda soittaa hyväntuulen tanssimusiikkia Katri Helenasta Kaija Koohon, Liljankukasta La Isla Bonitaan!

Fernandalta löytyy soittotaustaa taidolla ja kokemuksella aina vuodesta 1997 alkaen erilaisista kokoonpanoista. Tanssiorkesteri Fernanda on perustettu Salossa vuonna 2002. Fernanda nähtiin myös kesällä 2018 SMOrk-finaalissa Seinäjoen Tangomarkkinoilla, jolloin ilmestyi myös single Kirkkain tähti.

Fernandan solisti Katja Karisukki tuli orkesteriin tammikuussa 2020. Katja on niittänyt menestystä laulukilpailuissa. Hän on voittanut mm. Laila ja Olavi -laulukilpailun sekä Somero Soikoon -laulukilpailun. Katjaa on tituleerattu energiseksi iskelmäpakkaukseksi, joka ottaa yleisönsä lämmöllä ja karismalla. Tämän iloisen solistin terveiset tanssivalle kansalle onkin; Pilkettä silmäkulmaan ja jalan alle hyväntuulen tahteja! Katja Karisukki on tuttu myös tv:n The Voice of Finlandista.

Hinta: 17 €